Cerrahi İşlemler

Cerrahi İşlemler


Cerrahi işlemler hakkında merak ettikleriniz.

Cerrahi İşlemler

Diş problemleri ve ağız içi sağlık problemleri bazen sadece yüzeysel ilaç uygulaması ve el aletleri ile çözümlenemeyebilir. Bu gibi durumlarda cerrahi uygulamalar devreye girer. Diş ve ağız içinde oluşan çeşitli rahatsızlıklar için cerrahi müdahaleler sağlık problemlerinin yaşanmaması için önemlidir.

DİŞ VE AĞIZ SORUNLARI İÇİN UYGULANAN CERRAHİ MÜDAHALELER NELERDİR?

  • Gömülü diş çekimleri
  • 20 yaş diş çekimleri
  • Apikal rezeksiyon
  • Dişlerde oluşan kist ve apselerin tedavisi
  • Kemik ogmentasyonu

GÖMÜLÜ DİŞ ÇEKİMLERİ NEDİR?

Gömülü diş çekimleri; diş eti altında kalan ve diğer dişleri baskılayan, eğri duran, yan yatan, dişeti altındaki dişlerin bulunduğu yerden alınarak diğer dişlerin korunması ve diş etlerinin rahatlatılması işlemidir. Gerekli adımlar uygulanarak lokal anestezi altında gömülü olan diş üzerindeki dişeti açılır ve diş çıkartıldıktan sonra kesiler kapatılır.

20 YAŞ DİŞ ÇEKİMLERİ

20 yaş dişler gençlik döneminde çıkan dişlerdir. Genellikle fonksiyon dışı olan bu dişler cerrahi müdahale ile çekilir. Buna ek olarak çıkmaya başlayan 20 yaş dişler acı ve ağrı verir. Bu ağrıyı yaşamak istemeyen hastalarda, 20 yaş diş üzerindeki örtücü doku kesilerek dişin çıkması sağlanabilir.

APİKAL REZEKSİYON - KİST VE APSELERİN TEDAVİSİ

Apikal rezeksiyon, diş kökünün uç kısmındaki kist veya apsenin alınması işlemidir. Bu işlem, iltihapların, kistlerin, apselerin sağlam olan noktalara zarar vermemesi ve diş kaybına yol açmaması için yapılır. Bu işlemde ağız içinden dişin bulunduğu çene kemiği üzerinden bir alan açılarak diş kökündeki problemli noktanın alınması ile yapılır. Tedavi edilmeyen problemler, kanal tedavisi, diş kaybı gibi ciddi sorunlar yaratır. Uygulamalar güçlü lokal anesteziler altında yapılır.

Bütün bu cerrahi işlemler steril bir ortamda uzman hekimler tarafından steril malzemeler kullanılarak yapılmalıdır.

KEMİK OGMENTASYONU (YAPAY KEMİK OLUŞTURMA)

Diş eti hastalığı, diş çekimi, uzun süreli dişsizlik ve iltihabi nedenlerden dolayı çene kemiğinde kayıplar ve hacimsel olarak azalmalar meydana gelebilmektedir. Uygun durumlarda kaybedilen kemiğin yeniden oluşturulması mümkündür. Bunun için kişinin kendi kemiği (otojen kemik grefti) veya çeşitli kaynaklardan (insan - hayvan) elde edilen yapay kemikler (greft) ve kemik zarları (membran) kullanılmaktadır. Kullanılan greftler ve membranlar ile kaybedilmiş olan kemik oluşturularak implant tedavisi için çene kemiği elverişli hale getirilir.

 

CERRAHİ İŞLEMLER HAMİLE ANNE ADAYLARINA YAPILIR MI?

Eğer problemler acil durumlar oluşturmuyorsa cerrahi uygulamalar hamilelikten sonraki dönemde uygulanırsa daha doğru olur. Çünkü kullanılan malzemeler, anesteziler ve diğer etmenler anneyi, dolayısı ile bebeği etkileyebilir.

CERRAHİ UYGULAMALAR UZUN SÜRER Mİ?

Dişler için uygulanacak olan cerrahi müdahaleler, müdahale ve tedavi tipine göre seanslandırılır. Bazı tedaviler tek seansta bazı tedaviler ise 2 – 3 seansta çözümlenir. Tedavi sürecine dahil olan, operasyon sonrası kontrol ve muayene süreçleri de cerrahi uygulamalara dahildir.

DİŞLER İÇİN YAPILAN CERRAHİ UYGULAMALARIN YAPILMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINABİLİR Mİ?

 

Eğer dişleriniz ile ilgili cerrahi bir operasyon geçirmek istemiyorsanız önlem alabilirsiniz. Dişlerin cerrahi bir müdahale gerektirecek kadar sağlığını kaybetmemesi için alınacak önlemler şu şekildedir;

  • Dişleri doğru bir diş fırçası ve bakım ürünü ile günde en az 2 kez fırçalanmalı
  • Diş ipi ve gargara ile diş aralarını, ağız içini tam olarak temizlenmeli
  • Diş doktoruna genel bir muayene için yılda en az 1 – 2 kez kontrol için gidilmelidir.

Erken tanı ve tedavi diş problemlerinin çözümü için çok önemlidir ve oluşabilecek daha ciddi problemlerin önlenmesi için gereklidir. Bunun yanı sıra erken tedavi uygulamalarının maliyetleri, daha büyük problemlerin çözümü için uygulanacak olan tedavi maliyetlerine oranla daha düşük olacaktır.

# Şanlı Diş Kliniği

Hizmetlerimiz

Porselen Diş

Porselen Diş

Porselen diş hakkında merak ettikleriniz.

Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi hakkında merak ettikleriniz.

Zirkonyum Dişler

Zirkonyum Dişler

Zirkonyum dişler hakkında merak ettikleriniz.

İmplantlar

İmplantlar

İmplant tedavisi hakkında merak ettikleriniz.

Horlama Protezi

Horlama Protezi

Horlama protezi hakkında merak ettikleriniz.

Ortodontik Tedavi

Ortodontik Tedavi

Ortodontik tedavi hakkında merak ettikleriniz.

Porselen Lamina Dişler

Porselen Lamina Dişler

Porselen lamina dişler hakkında merak ettikleriniz.

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma hakkında merak ettikleriniz.

Cerrahi İşlemler

Cerrahi İşlemler

Cerrahi işlemler hakkında merak ettikleriniz.